вівторок, 29 грудня 2020 р.

Караван набирає обертів.


      Що ж, відбулося засідання другої сесії нового скликання селищної ради. Воно не закінчилося, оголошена перерва. Але з цієї першої частини ми змогли отримати безліч інформації. Це дуже показове засідання, ми змогли спостерігати і невнесення депутатських запитів в порядок денний, що є грубим порушенням закону, повне несприйняття зауважень та пропозицій висловлених депутатами, як це було з пропозицією депутата Смаглюка С.М. щодо створення робочої групи з протидії  COVID-19. Далі було голосування за перерозподіл 666 тис. грн.. з коштів закладів освіти та культури на зарплати та премії селищній раді; на перерозподіл чомусь невикористаних коштів на допомогу соціально незахищених верств населення (в тому числі онкохворих) та коштів з виплат учасникам АТО в сумі 178 тис грн. на чищення снігу, і так далі. Купа проектів рішень правилася прямо під час засідання, якісь збиралися виправляти вже після. На програму протидії епідемії та іншим надзвичайним ситуаціям передбачено всього лише 200 тис. грн. на рік, при цьому на газету майже 500 тис. грн., адже головне не як хто буде боротися з епідемією, а як про це напише газета, і більше того це ніяк не турбує і профільного заступника селищного голови Галушку А.М.. За його словами ми живемо в нелогічній та абсурдній обстановці взагалі, що тут про якусь програму говорити. Епічним було голосування за дєрєбан мільйона гривень з Гнідинцівського сільського бюджету, і до речі всі чотири депутати причетні до села голосували за цей дєрєбан. Караван набирає обертів, голосується все без виключень, не діють ніякі слова та ніякі аргументи. Це мабуть той «славнозвісний» досвід про який говорила селищний голова на першій сесії селищної ради по відношенню до кандидатури секретаря ради Гайдая М.В.. На мою думку караван прямує в напрямку прірви, коли він буде перед нею невідомо, але напрямок взятий саме такий і ми все частіше будемо це спостерігати, і найбільша проблема каравану – це обмежений фінансовий ресурс. Грошей все менше і менше, тому ми і бачимо необмежений дєрєбан і тупий турборежим.

       І поряд з тотальним голосуванням за будь що, пропозиції які корисні для громади просто ігноруються, і тут питання не в тому що їх подала фракція «ЄС», тут питання в тому, що той хто не в каравані, той немає право ні на що. В чому може бути несприйняття заходів зазначених ось в цих трьох депутатських запитах??? Що не потрібен тротуар на Садовій, чи водогін по Підгірній, якого немає взагалі, чи шана воякам, що брали участь у війні яка б виражалася всього навсього у 2000 грн.??? 





Але ці депутатські запити ніхто не поставив на розгляд та голосування, більше того, за їх розгляд проголосувало здається 8 депутатів. Що ж тут можна сказати їж те, шановні варвинчани, ви зробили себе вкотре.


21.12.2020

Депутат селищної ради Павленко Дмитро


Немає коментарів:

Дописати коментар