неділю, 4 травня 2014 р.

Пам’ятаймо.

                                                                                          Мотто:
Майбутнє буде повне кривавих подій 
між московською і українською нацією,
інтереси котрих рішуче протилежні, 
ніколи не будуть погоджені 
і не можуть бути погоджені.
 
Нелюдське ставлення москалів до нас 
освячує нашу до них ненависть.
М. Міхновський



       В сьогоднішній день жалоби за подіями вчорашнього дійства в Одесі ми повинні згадати про світлу пам’ять не лише тих Героїв України хто загинув 02 травня, а й згадати «незлим тихим словом» видатного мислителя та громадського діяча України Миколу Міхновського. Рівно 90 років тому він пішов з життя. Пішов власноручно.  Ми по різному можемо ставитися до цього його вчинку, але це ніяким чином не затьмарює його слова та чину, які він ніс протягом свого надзвичайно складного життя. Й дуже символічним на тлі постаті Міхновського виглядають вчорашні події в
Одесі. Вчора в Одесі-мамі народжувалася Нація. Страшно, тяжко, але народжувалася. Це є беззаперечним Чином. Я, мабуть, як і більшість українців був вражений від того дійства. Одеса показала всім нам приклад, це є прецедентом, коли народ, як сліпе стадо, перетворюється на зорганізований організм. Й незважаючи на всі обставини (зраду мєнтів, озброєність колорадів, смерті своїх побратимів), що могли знищити всі надії на перемогу, ця перемога була здобута. З огляду на тупу реакцію мєнтів та коло радів, вони того не сподівалися,, мабуть не сподівався того і Путлєр. Міхновський, який дивлячись на своїх сучасників, міг лише мріяти про таке, а ми з Вами стаємо свідками цього всього. Мабуть, день 02 травня ввійде в новітню історію України, як День народження Нації. Але для того, щоб в черговий раз, як в часи Міхновського, партачі життя, такі як були Вінніченко, Грушевський та Петлюра, (а зараз Юля, Пастор, Сєня та інші партачі), знову не «просрали» всіх здобутків українського народу, ми повинні прикласти своїх зусиль до спільного Чину, кожен скільки зможе, але прикласти. А для більшого розуміння ситуації теперішньої немає нічого кращого як влучне слово Міхновського.
    Після вчорашніх подій, ідеї Міхновського набирають більш яскравих обрисів, націоналізм, як янгол помсти за упосліджених (за Міхновським), рухається Україною, і слідом за Слава Україні – Героям Слава, логічним буде гасло Слава Нації – Смерть Ворогам!

М. Русич


Немає коментарів:

Дописати коментар